I gang med lærerværelset – hva lurer du på?


Nå er vi endelig i gang med lærerværelset på Musikkfaget.no. Litt etter litt kommer det mer innhold som vi håper du vil finne nyttig.

Først ut er et «case» der du får alle detaljer om hvordan 6. klasse på Eiksmarka skole komponerte en lydkomposisjon. Hele prosessen er beskrevet, med mange tips til læreren. Håpet er at dette eksemplet kan være en nyttig konkretisering. Et viktig poeng: Dette eksemplet beskriver en nokså omfattende prosess, men det er absolutt mulig å gjøre det enklere. Poenget med Veslefrikk er ikke å få inn avansert musikk, skapt i finurlige prosesser, men at at mange barn og unge skal få anledning til å komponere musikk.

Et par andre ting er også lagt ut, og mer kommer. Du finner det på lærerværelset. Vi vil svært gjerne vite hva akkurat du lurer på også. Send oss et tips, så får du et tilbake!

Flere videoer

Denne uka har også videoene til trinn 3 og 4 i Veslefrikkmetoden kommet på plass. Du finner de her:

> Veslefrikkmetoden, trinn 3 – formskisse

> Veslefrikkmetoden, trinn 4 – komponere

Vi har også laget en liten video om å lete med ørene. Det er en fin aktivitet til forarbeidet før man begynner å komponere! Du finner videoen nederst på denne siden.

Er det noen der ute?

Som du kanskje vet, samarbeider vi med store, viktige aktører i norsk musikkliv. Nå som Veslefrikk og Musikkfaget.no er lansert, så lurer de på om det er noen interesse for dette. Vi blir rett og slett veldig glade (!) hvis du sender oss et lite «Hei!» som viser at det er liv «der ute». Det kan du gjøre på flere måter:

  • Sosiale medier:
    • Facebook (vi låner FB-siden til Musikkpedagogikk.no)
    • Send en Twitter-melding til @musped_no
  • Eller skriv en liten beskjed på kontaktsiden (Det holder å skrive «Hei» hvis du ikke kommer på noe annet – helt sant!)
Veslefrikk trenger din hjelp:

Vi som steller med dette jobber som besatt, natt og dag. Nå trenger vi også at mange får vite om prosjektet og de mulighetene det gir for deg som synes det er fint at barn og unge får prøvd seg på å komponere musikk. Derfor:

Snakk om Veslefrikk – del siden vår på sosiale medier – og fremfor alt: Sett av tid til å komponere, og levere inn bidrag til Veslefrikkprisen 2015. 

Tusen takk!  🙂

Å komponere er som å lete med ørene:

http://youtu.be/av2loz3S16M