Inspirasjon til valg av tema


Av: Tiril Maria Rysst Hoff

Vi brukte Veslefrikkmetoden som inspirasjon. I to grupper hadde vi idèmyldring og elevene kom med masse forslag til mulige tema. Vi hadde avstemning og fikk noen favoritter. Noen av favorittene var Frihet/Krig/Fred, Mareritt/Skummelt, Jungel/Lage lyder med kroppen, En sommerdag ved vannet, Dyr/Skog/Dyrelyder, Amazonas.

Vi har to jenter i gruppen som er halvt brasilianske. Begge har vært i regnskogen. En av de var denne julen i Ubatuba og regnskogen. Begge fortalte om de vakre elvene med stender i skogen og alle de spennende og skumle dyrene. Fine papegøyer med mange farger. Det kan være farlig der og finnes mange fattige og vi liker landet godt. Men borgermesteren selger skogen og vil bygge et fancy 5 stjernes hotell der, forteller jentene. Dette vil ødelegge for dyrene, papegøyene, tigre og slanger. Det vil ødelegge for trærne og da kan vi ikke klatre opp å plukke kokosnøtter, fordi da vil trærne være borte. Det vil også ødelegge for oss mennesker i verden. Det vil såre mange hjerter, jeg (sier en av jentene) har vært der de har hugget ned skogen og der var det helt TOMT! Det vil bli mindre og mindre trær og det betyr mindre og mindre luft for oss mennesker!

Dette engasjerte og rørte alle! Alle ville være med å lage musikk for kanskje kunne få folk til å bry seg og tenke mer over dette!

På bakgrunn av dette heter vår komposisjon: Midt i Amazonas