Det er klart for Veslefrikkprisen 2017 !


datoer Veslefrikkprisen 2017

For tredje år på rad er det en glede å invitere alle skolebarn på 1.-7. trinn til å delta i konkurransen om Veslefrikkprisen. Les videre for å se hvorfor dette er en litt annerledes konkurranse som absolutt alle kan delta i, men aller først: Sett komponering på planen. Fristen for å levere er 10. mars!

Veslefrikk bygger på et syn om at alle må få oppleve sin egen skaperkraft. Det gjør oss til innovative mennesker som uttrykker, skaper, finner løsninger og mestrer utfordringer med et åpent og kreativt sinn. Musikk er en naturlig del av dette og en motiverende ramme for å skape.

Veslefrikk tilbyr en starthjelp gjennom Veslefrikkmetoden. Den er beskrevet i 6 videoer som egner seg glimrende for bruk i musikkundervisning. Ved bruk av videoene trenger læreren ingen forkunnskap om å komponere.

Deltakerne må arbeide i grupper på 3 eller flere, opp til en hel skoleklasse på 28 elever. Før man går igang er det lurt å lese konkurransereglene og annen informasjon som finnes her.

Ikke helt som alle andre konkurranser

De fleste konkurranser har et mål om å hedre beste. Joda, vi kårer finalister og en vinnergruppe i Veslefrikk også, men vårt viktigste mål er å gi alle deltakere en mulighet til å utvikle seg videre. Derfor sørger en jury av erfarne  komponister, musikere og pedagoger for å gi en faglig tilbakemelding til absolutt alle deltakere. Juryens oppgave er å besvare følgende spørsmål:

1) Hva er bra med det innsendte bidraget?
2) Hva kan gruppa jobbe videre med en annen gang?

Dette går rett inn i lærerens arbeid med vurdering for læring. Hvor ellers får man hjelp til dette av profesjonelle kunstnere?

Vi vet dessuten at læringseffekten blir større om man også reflekterer over erfaringene fra prosessen. Derfor må alle deltakere levere både et helt enkelt lydopptak av musikken og det vi kaller en «komposisjonsrapport». Dette er enkelt å lage og her kan du lese hvordan.

Vi jobber også med flere planer for å skape læring i prosess. Du kan holde deg orientert ved å abonnere på vårt nyhetsbrev og/eller ved å blir med i vår Facebook-gruppe.

Premien

Blant deltakerne plukker juryen ut noen finalister og en vinnergruppe. Vinnerne inviteres til å ta med hele skoleklassen sin til Oslo for «En Drømmedag med NRK Kringkastingsorkestret». Dette blir en tur med masse opplevelser og mye moro. Høydepunktet er øving og konsert sammen med «hele landets orkester», – selveste NRK Kringkastingsorkestret!

Lav terskel for å delta – og for å spørre om råd!

Det skal være lav terskel for å delta i Veslefrikkprisen. Alle, uansett erfaring, vil jo kunne ha nytte av den faglige tilbakemeldingen for å lære mer om å skape. Vi legger også stor vekt på å være tilgjengelige for å gi tips og råd. Ta kontakt på kontaktsiden hvis du lurer på noe.

 

https://youtu.be/tkXBxag-hKE