I hele sommer fremføres vinnerverket på klokkespillet i Oslo rådhus


Elevene trodde de bare skulle på en vanlig omvisning i klokketårnet da de helt uforberedt fikk høre sin egen komposisjon bli fremført av byklokkenist Laura Marie Rueslåtten. En mor i reisefølget ble rørt til tårer og elevene trodde ikke det var sant at deres musikk nå skulle klinge ut over hovedstaden.

– Berre det å tenke på at halve Oslo kjem til å høre på det vi har laga er heilt ubeskriveleg. Eg trudde aldri at lille Sunnylven med 500 innbyggarar kunne vinne noko så stort. Eg skal til Oslo minst to gangar å høre på komposisjonen, sier Elias.

– Det var skikkelig spesielt at so mange klokke kunne spele songen vår og ha so mange forskjellige tonar. Det var skikkelig god klang og det var berre heilt fantastisk. Eg syns det var kjempespennande og høyre den for første gong i klokketårnet, forteller Hanne.

 

INSPIRERENDE MØTE
Dette er andre året på rad at Veslefrikk samarbeider med rådhusforvaltningen i Oslo om å få fremført barnas musikk på rådhusklokkene. Nå håper de dette kan bli en årlig begivenhet for de som er så heldige å vinne Veslefrikkprisen. På denne måten skapes et unikt møte mellom barn og det profesjonelle musikklivet, for gjensidig faglig utbytte og inspirasjon.

– Noen ganger kan man som ungdom oppleve at man er den eneste i klassen som virkelig ønsker å ta musikk eller det kreative på alvor og at det å følge ens egen overbevisning og drivkraft kan bety at man ikke har tid til å være med på det de andre gjør. Da er det fint å kunne fortelle at det ikke vil være slik for alltid, men at man vil få et nettverk av likesinnede når man kommer ut i yrkeslivet. Det er også viktig å vise at det går an å ha det moro samtidig som man jobber seriøst og profesjonelt på et høyt nivå. Dette gjør at inspirasjonen sprer seg istedenfor å dø ut, sier den fornøyde og alltid blide byklokkenisten etter besøket av vinnerklassen fra Sunnylven skule.

Elevenes komposisjon har fått navnet Den forlatte byen og imponerte juryen bestående av komponister, musikere og pedagoger:

– Dette er en god, rik og variert komposisjon De forskjellige temaene er godt utarbeidet og kreativt satt sammen til en komposisjon som hele tiden er spennende å høre på.

I perioden 1. juni – 31. august vil turister og forbipasserende daglig kunne høre en forkortet versjon av barnas musikk som ritornell på klokkespillet i Oslo rådhus kl. 1100.

VI ER SKAPENDE MENNESKER
Vi er skapende mennesker alle sammen – hver eneste dag. Barn og unge trenger derfor å utvikle seg kreativt i mange situasjoner; hjemme og ute, i skolen, alene og sammen med andre. De må få møte sin egen skaperkraft, oppleve mulighetene, gleden, at kreativitet er nyttig i mange av livets situasjoner og at den ikke går ut på dato ettersom de blir eldre.

Veslefrikkprisen ble delt ut for første gang våren 2015 og arrangeres av Stiftelsen Veslefrikk. Mer informasjon: www.musikkfaget.no

 

* Foto: Jan Magne Y. Hanssen