Trinn 6 • Framføre


Gratulerer! Dere er klare til å fremføre deres egen komposisjon - kjempefint!

Videoen nedenfor er felles for trinn 5 og 6:

Klar for fremføring

Enten dere skal fremføre på konsert eller lage et opptak, så er jo dette noe av vitsen med å lage musikk – å la andre få høre den. Det er spennende! Noen synes også det kan være litt skummelt og man kan få «sommerfugler» i magen. Slik er det også for komponister og musikere som lever av å spille hver dag. Det hjelper mye å være godt forberedt – og skikkelig konsentrert.

Tips til konserten eller lydopptaket:
  • Helt stille i 10 sekunder før dere begynner og etter siste tone
  • det samme gjør dere på slutten, HELT stille i noen sekunder etter siste tone
  • Vær konsentrert
  • Se på dirigenten og bruk ørene – hele tiden
Magiske øyeblikk…

Det skjer nesten alltid uventede ting på konserter. Det er faktisk helt vanlig. Noen kan glemme seg litt, en lyd varer plutselig lenger enn avtalt og mye annet uventet kan skje. Noen ganger kan dette gjøre fremføringen enda finere. Hvis alle følger nøye med, kan magiske ting skje!

Etterpå kan dere feire!

Det er spennende å snakke med publikum også. Når du har laget musikk som du synes låter trist, så kan publikum si at de syntes det var glad musikk. Men det gjør ingen ting. Noe av det fine med å oppleve musikk er at det ikke finnes noe riktig eller galt. Din opplevelse er like bra som min.

Send inn til Veslefrikk!

Vi håper dere sender inn komposisjonen til Veslefrikkprisen. Da kan vil noen profesjonelle komponister høre på musikken, og dere får en tilbakemelding. Husk at dere må ta godt vare på alle lyder, lydfiler, noter, tegninger, tekst og dikt eller annet dere trenger for å framføre musikken. For hvem vet, kanskje dere blir bedt om å spille musikken igjen? Les mer om Veslefrikkprisen her.

Dette var det siste av de seks punktene i Veslefrikkmetoden.

Lykke til som komponister!