Veslefrikkprisen


Hvem får Veslefrikkprisen 2018?

Alle kan lage musikk – og nå blir det ekstra spennende fordi dere kan delta i en konkurranse sammen med barn fra hele Norge.

Vinnergruppa får en reise til Oslo 12.-13. april og oppleve «En Drømmedag med NRK Kringkastings- orkestret». Vi kaller det «full pakke», med reise til Oslo, konsert sammen med KORK, festmiddag og 2 netter på hotell! Hvem som vinner i 2018 offentliggjøres på prisvinnerkonserten i Store Studio fredag 13. april. Kanskje det blir dere?

Veslefrikk logo flyr

Fristen for innlevering til Veslefrikkprisen 2018 er 7. mars. Vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert. Vi kommer også til å lansere spennende nyheter. Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få informasjon.

Veslefrikkprisen på 1-2-3 :

  1. LAG MUSIKK: Hele klassen, eller grupper på minst tre elever, kan delta. Bruk gjerne tipsene vi har laget om Veslefrikkmetoden (6 videoer). Tenk over hva dere gjør underveis, for det trengs til komponistrapporten. Musikken dere sender inn kan ikke vare lenger enn 8 minutter.
  2. TA OPP: Gjør et enkelt lydopptak av at dere spiller musikken dere laget. Nå er det også tid for å se over komponistrapporten. Sørg for at den inneholder refleksjoner om hvordan dere arbeidet, hvorfor dere tok akkurat disse valgene og hvordan dere synes det ble til slutt.
  3. SEND INN: Innen fristen må skolen sende inn lydopptaket og komponistrapporten via et eget skjema. Det går fint å levere tidligere, – dvs. så snart skjemaet er på plass. Abonner på nyhetsbrevet for å få beskjed når det er klart.

Alle får tilbakemelding fra ekte komponister

Juryen hører på all musikk vi får inn, og leser komponistrapporten om hvordan dere tenkte da dere laget musikken. Så får alle deltakere en tilbakemelding om hva juryen synes er fint med bidraget deres, og hva de tenker kan gjøres annerledes en annen gang. Dere får altså nyttige tilbakemeldinger fra en ekte komponist!

Vinnerne får fremføre musikken sammen med KORK

Vinnerbidraget vil bli arrangert for hele landets symfoniorkester – NRK Kringkastingsorkestret (KORK) Deretter vil dere fremføre verket sammen med KORK på en egen prisvinnerkonsert i Store Studio, Oslo.

 

Før dere setter i gang kan det være nyttig å orientere seg i konkurransereglene og på «Spørsmål og svar»-siden. Dette, og all annen, informasjon finnes i lenkene til høyre.