Hvordan kan vi få hjelp?


Hvordan komponere?

Veslefrikkmetoden gir en god fremgangsmåte for hvordan dere kan jobbe med komponering i grupper. Den består av seks trinn, fra idé til ferdig komposisjon, og alle er beskrevet med videoer og tekst.

Det er lov be om hjelp til veiledning i selve prosessen, f.eks. fra foreldre eller andre ressurspersoner i nærmiljøet. Bare pass nøye på: Veslefrikk er jo en konkurranse for barn og unge. Voksne kan gi veiledning og råd, som dere lærer av, men de kan ikke skape musikken for dere. Vi har gitt noen eksempler på hva som er greit, og ikke greit, i konkurransereglene – se avsnittet «Kan vi få hjelp av noen?».

Vi jobber også med muligheten for en ordning der man kan få hjelp av en komponist. Følg med på disse sidene eller abonner på nyhetsbrevet for å få informasjon når det er klart. 

Hvordan delta i konkurransen?

Les konkurransereglene og spørsmål og svar-siden. Der vil dere finne svar på mye. Så bør dere lese på siden om lydopptak og komponistrapport.

Ta kontakt hvis dere lurer på noe mer etter dette, for vi kan jo ha glemt noe?

Hvordan få hjelp til tekniske ting, som å lage opptaket?

Hvis dere trenger hjelp til andre tekniske ting, f.eks. hvordan man bruker et dataprogram for å lage musikk, så har vi normalt ikke kapasitet til det. Men kanskje det finnes en YouTube-video som forklarer det dere lurer på? (Lærere som ønsker opplæring i bruk av slike programmer kan ta kontakt med Eldar Skjørten på Musikkpedagogikk.no.)