Veslefrikkprisen 2018


Veslefrikkprisen 2018 gikk til:

Klasse 6C fra Bekkelaget skole i Oslo!

Nedenfor kan du lese juryens begrunnelse, se hvem som kom til finalen og høre musikken.

Tittel: Livet

Juryens begrunnelse: “Livet” er en rik og mangfoldig komposisjon! Her er det mange spennende instrumenter som er satt sammen på en meget god måte. Det er sjeldent å høre klokkespill, trekkspill og fagott i samme komposisjon – det er forfriskende og klinger godt sammen! At dere bruker instrumenter som dere allerede spiller i klassen er også bra! Nå har dere dannet et ensemble som dere kan komponere mere musikk til. Komposisjonen er godt lagt opp, med ulike deler og med en melodi som blir repetert, variert og utviklet i de forskjellige instrumentene. Dere veksler på hvilke instrumenter som er i forgrunnen og bakgrunnen, og kornetten får en naturlig solistisk rolle. Det oppstår spennende klangvariasjoner når dere kombinerer ulike instrumenter. Juryen har lagt merke til at dere har jobbet aktivt med dette. Komposisjonen fremstår helhetlig også med tanke på form, og dere har en klar innledning, en hoveddel og en avslutning. Juryen mener at dette er et svært vellykket verk!

Vinner 2018
Veslefrikk gratulerer

Og dette er de andre seks finalistene:

  • 7. klasse, gruppe 1, fra Oltedal skole (Oltedal)
  • 6A fra Eiksmarka skole (Bærum)
  • 4. og 6. trinn fra Holmestrand Internasjonale skole
  • 6A fra Bekkelaget skole (Oslo)
  • 7. klasse fra Sunnylven skule (Hellesylt)
  • 1. og 2. klasse fra Sunnylven skule (Hellesylt)

Les mer om finalistene.

VI GRATULERER VINNERNE OG FINALISTENE !

Hør vinnerverket i sin originale form, som sendt inn av barna:

Og her er orkesterversjonen - barn i samspill med Kringkastingsorkestret:

Komponert av elevene i 6C på Bekkelaget skole. Orkestrert av Hallvard Nikolaisen og Magnus Murphey Joelson under ledelse av Helge Sunde. Dirigent: Ingar Bergby

Hør barnas komposisjon spilt på Rådhusklokkene i Oslo:

Byklokkenist Laura Marie Rueslåtten har arrangert komposisjonen som et ritornell for Rådhusklokkene i Oslo. Hver dag kl. 11.00 i perioden 1. juni – 31. august vil melodien høres utover Oslos gater.

Workshop og fremføring sammen med Peter Baden:

På en workshop med vinnerne torsdag 12. april ble det også laget enda en versjon, en slags live «remix», av vinnerverket. Dette ble ledet av komponist Peter Baden og framført på åpningen av CXS Digital Hub i Drammen fredag 13. april etter konserten i Store Studio.

Fremføring på CXS Digital Hub